fbpx

MS La Coruna – Thierry Vleminckx

 

 

Gehermotoriseerd in november 2019.

EURO VI gecertificeerde motor met geïntegreerde SCR katalysator en roetfilter
Door VINK Diesel gemariniseerde DAF PACCAR MX-13

De door VINK Diesel BV gemariniseerde DAF PACCAR MX-13 motor is af-fabriek uitgerust met een SCR katalysator en roetfilter, door zijn compacte omvang is de motor perfect geschikt voor binnenschepen met minder ruimte in de machinekamer.

Thierry Vleminckx: “Ik vaar al sinds 2009 met de La Coruna en ik wil nog minstens even lang verder met haar verder varen. Dus had ik sowieso al beslist om daarvoor te investeren. En dan ben ik begonnen met me de informeren: ik heb gedurende meer dan twee jaar de mogelijkheden onderzocht. Prijzen, technologieën, motorconfiguraties en dat alles met het oog op de toekomst. En ik ben er van overtuigd dat in die toekomst klimaat en milieu een heel belangrijke impact zullen hebben op hoe we leven en hoe we ondernemen. Dus waren verbruik en uitstoot ook echt van belang. Uiteindelijk ben ik bij de DAF PACCAR MX-13 uitgekomen.”

Het is een grote investering maar daar stond ik sowieso voor, en als je nu investeert moet je naar de toekomst kijken. Veel mensen hebben me al gevraagd om eens langs te komen als de motor geïnstalleerd is dus ik verwacht wel dat ik er gemakkelijker en sneller reizen mee ga krijgen. En uiteindelijk zal of je mee bent met de laatste technologie of niet de waarde van je schip bepalen.

Ik heb er de tijd voor genomen om een beslissing te nemen:  het is een belangrijke investering voor het rendement van mijn onderneming en de waarde van mijn schip.

dav